Kvalité

Vår jersey är gjord av bomull med en liten mängd lycra i. Tyget får en fin stretch, blir följsamt och mjukt samt håller formen bra i tvätt efter tvätt. Det passar bra till många olika plagg. T-shirts, leggings, mössor, scarfs osv.

ÖKO-TEX & GOTS

Vi har valt att producera alla våra tyger enligt Öko-tex Klass 1, vilken är den strängaste av deras märkningar. Du kan känna dig trygg att alla våra tyger har som minst den miljömärkningen. Klassificeringen från Öko-tex betyder att allt ifrån bomull till tryckfärg uppfyller de humanekologiska krav som ställs. Om man vill veta mer rekommenderar vi att gå in på Öko-Tex hemsida.

En del i vårt sortiment är dock numera ekologiskt och certifierat enligt GOTS. För att se om just det tyg du kollar på är ekologiskt kollar du enkelt på titeln. Såhär kan det se ut då: Grid Pink Ekologisk. Står det inte ekologisk i titeln är tyget endast Öko-tex märkt.

TVÄTTRÅD

För att tyget ska hålla sig fint länge rekommenderar vi att tvätta det i max 40 grader. Torktumling ska helst undvikas då lycran i tyget inte trivs i för hög värme. Det går bra att styrka tyget med strykjärnet inställt på två prickar. När du tvättar tyget första gången kan det krympa upp till 5%.

Har du några frågor om kvalitén på våra tyger så får du gärna höra av dig. Du hittar våra kontaktuppgifter under fliken Kontakt i menyn.